Aktuality

Nejnovější příspěvky ze školy

Exkurze Gibon park – 4. a 5. třída

V pátek 31. května se žáci 4. a 5. třídy naší školy vydali na exkurzi do malebného města Rožnova pod Radhoštěm. Hlavní zastávkou našeho výletu byl Gibon park, kde si děti měly vyzkoušet různé atrakce a zdokonalit své pohybové dovednosti. I přestože jsme již jednou z důvodu nepříznivého počasí exkurzi posouvali, ani tentokrát nebyla předpověď příznivá. Proto jsme se vydali napříč dobrodružství s nejistým koncem. A jelikož se říká, že co si skutečně přeješ, to se ti splní, byla naše přání vyslyšena.

V Gibon parku na děti čekala spousta zábavy. Žáci se rozdělili do několika skupinek a střídali se na jednotlivých stanovištích. Někteří se pustili do hry minigolfu. Zde si procvičili přesnost a trpělivost. Velkou atrakcí byl aquazorbing, při kterém si děti užily spoustu legrace na vodě. Další oblíbenou atrakcí byl bumper ball, při kterém se děti pohybovaly v obřích nafukovacích koulích. Pro ty nejodvážnější byl připravený trenažér býka, kde si mohli vyzkoušet svou sílu a výdrž. Trampolíny pak nabídly možnost skákání a dovádění. Největší výzvou však bylo lanové centrum. V korunách stromů strávilo 10 odvážlivců skoro dvě hodiny, během kterých zdolávali různé překážky a posouvali své hranice odvahy a obratnosti.

Po vyčerpávajícím dopoledni se děti občerstvily výborným obědem. Někteří si pochutnali na pizze, jiní zvolili další jídlo z nabídky, které Gibon park nabízel. S plnými břichy jsme se pak přesunuli na náměstí v Rožnově, kde si žáci dopřáli osvěžující zmrzlinu.

Cílem exkurze bylo nejen poznat krásy a památky Rožnova pod Radhoštěm, ale také rozvíjet pohybové dovednosti žáků. Všichni si den plný zábavy a nových zážitků užili a odnesli si domů spoustu krásných vzpomínek.

Počasí bylo tentokrát na naší straně. Všichni se těšíme na další společné zážitky.

autoři článku: Mgr. Monika Plesníková (třídní učitelka 5. třídy), Mgr. Michaela Hradilová (třídní učitelka 4. třídy)