Aktuality

Nejnovější příspěvky ze školy

Prvňáčci zahájili svou školní cestu

První školní den je pro každého žáka velkou událostí, a to platí dvojnásob pro žáky 1. třídy. Letošní slavnostní zahájení školního roku se neslo ve znamení radosti, očekávání a prvních školních zážitků.
Po tradičním zahájení v tělocvičně se naši prvňáčci poprvé posadili do svých lavic ve třídě, kde je přivítala jejich třídní učitelka. Ke třídě promluvili i vzácní hosté, mezi nimi paní starostka, pan ředitel a paní zástupkyně, kteří dětem popřáli úspěšný start do školního roku.
Naši prvňáčci byli také potěšeni, že je přivítali deváťáci, kteří pro ně připravili krásné dárky, čímž jim ukázali, že na ně v naší škole čeká spousta přátelství a podpory. Děti se ve třídě seznámily s paní asistentkou, která jim bude po celý rok pomáhat. Poté jsme se společně naučili uvítací básničku, která se stane naším každodenním rituálem. Každý prvňáček byl osobně přivítán u tabule, kde dostal malý dárek a symbolický klíč od skříňky – děti už brzy zjistí, jaké poklady si v ní budou moci uchovávat! Děti si také převzaly své první učebnice a vytvořily si památeční jmenovky. Na závěr jsme si všichni pořídili společnou fotku, aby si děti i rodiče odnesli vzpomínku na tento výjimečný den. Prvňáčci tak úspěšně zahájili svou školní cestu, na kterou se budeme všichni těšit.

autor článku: Mgr. Michaela Hradilová, tř. uč. 1. třídy