Aktuality

Nejnovější příspěvky ze školy

Zdraví a výživa dětí: Ohlédnutí za první přednáškou „kavárničky pro rodiče“

Ve čtvrtek proběhla první ze série přednášek na téma „Zdraví a výživa dětí“, pořádaná v rámci školní kavárničky pro rodiče. Přednášku vedla odbornice na výživu Bc. Jaroslava Koryčanská, která se s rodiči podělila o důležité informace týkající se stravy a životního stylu jejich dětí.
Jedním z hlavních bodů bylo varování před konzumací energetických nápojů, které jsou čím dál populárnější i mezi mladými. Paní Koryčanská upozornila na jejich negativní vliv na zdraví a na vysoký obsah cukrů, které vedou k nadměrnému příjmu energie a následně i k problémům s váhou a únavou.
Dalším tématem byl obecně vysoký příjem cukrů v dětské stravě, který často pochází z nezdravých svačin a slazených nápojů. Přednášející vyzdvihla potřebu změnit tento návyk a zaměřit se na potraviny bohaté na bílkoviny a kvalitní tuky, které jsou pro rostoucí organismus nepostradatelné.
Rodiče také zaslechli důležité rady ohledně pohybu a sportu. „V dnešní době vidíme alarmující nezájem o fyzickou aktivitu,“ upozornila paní Koryčanská. Nedostatek pohybu společně se špatnou stravou představuje pro děti riziko nejen nadváhy, ale i dalších zdravotních problémů v budoucnu.
Rodiče se mohou těšit na další dvě přednášky, které však nebudou navazovat na toto téma. Příště se zaměříme na orientaci dětí v kyberprostoru, každodenní užívání digitálních technologií a rizika s tím spojená.
Doufáme, že tyto přednášky pomohou nejen rodičům, ale především dětem žít zdravější, komfortnější a bezpečnější život!

autor článku: Mgr. Marcela Dopitová, metodik prevence

Zanechte komentář